Čokoladne tablice je zelo enostavno narediti. Vzamete čokoladi in vlijete v kalup. Počakajte, da se čokolada strdi in imamo čokoladno tablico. Ni potrebno imeti nobenih strojev, samo zajemalko. Da malo popestrimo čokolado, lahko dodamo različne sestavine kot so:
- Rozine
- Lešnike
- Mandeljne
- Rožmarin
- Čokoladne dražeje
- Sivko
- Aloja vera
- Kandirano pomarančo
- Sol
- Poper
- Čili
- Suho sadje
- Ingver

Čokoladne tablice se lahko naredijo v vseh odtenkih čokolade mlečna, bela in temna čokolada, ter poljubno različnih posipov na čokolado.

Sestavina naših čokolad:

Temna čokolada vsebuje : kakavovo maso, sladkor, emulgator lecitin (E322), naravni enaka aroma vanilin. Minimalna količina kakavovih delcev je 74%

Mlečna čokolada vsebuje : sladkor, mleko v prahu, kakavovo maslo, kakavova masa, emulgator lecitin (E322), naravni enaka aroma vanilin, mlečne maščobe min. 4.5%. Minimalna količina kakavovih delcev je 38%.

Bela čokolada : sladkor, kakavovo maslo, mleko v prahu, emulgator lecitin (E322), naravni enaka aroma vanilin, mlečne maščobe min. 4,5%. Minimalna količina kakavovih delcev je 38%.

V naših čokolad ni rastlinske maščobe. Narejena je iz osnovnih sestavin, ki so potrebna za izdelavo čokolade