Za čokoladne dražeje uporabljamo dva velika stroja podobna mešalcu. Postopek je dolgotrajen in zahteven. Najprej je potrebo izbrati najlepša jedrca, ki jih bomo oblili s čokolado. Naslednji postopek, ki lahko traja tudi do štiri ure je počasno nanašanje čokolade na jedrca. Vse se dela ročno, to pomeni, da z zajemalko vlijemo v mešalec čokolado in opazujemo, kako se čokolada trdi na jedrcah. Postopek ponavljamo toliko časa, da smo zadovoljni z nanosom čokolade.

Jedrca, ki jih oblivamo v tem trenutki:
- Kosmiče
- Lešnike,
- Jagode
- Mandeljne
- Rozine
- Žele
- Brazilski oreščki

Čokoladne dražeje se lahko naredijo v vseh odtenkih čokolade mlečna, bela in temna čokolada.

Sestavina naših čokolad:

Temna čokolada vsebuje : kakavovo maso, sladkor, emulgator lecitin (E322), naravni enaka aroma vanilin. Minimalna količina kakavovih delcev je 74%

Mlečna čokolada vsebuje : sladkor, mleko v prahu, kakavovo maslo, kakavova masa, emulgator lecitin (E322), naravni enaka aroma vanilin, mlečne maščobe min. 4.5%. Minimalna količina kakavovih delcev je 38%.

Bela čokolada : sladkor, kakavovo maslo, mleko v prahu, emulgator lecitin (E322), naravni enaka aroma vanilin, mlečne maščobe min. 4,5%. Minimalna količina kakavovih delcev je 38%.

V naših čokolad ni rastlinske maščobe. Narejena je iz osnovnih sestavin, ki so potrebna za izdelavo čokolade